DE BOETIEK

pareltje onder de Sassenpoort

 

5nieuw
3nieuw

De boetiek kunt u vinden in de Sassenstraat, het leukste winkelstraatje van Zwolle. In dit stukje centrum van de stad vindt u nog veel meer prachtige winkels, met allen hun eigen expertise.

De sfeer in de boetiek is ontspannen en de brillen liggen huiselijk gepresenteerd. Gastvrijheid en smaak komen ook terug in de kwaliteit van koffie en thee.

IMG_1993
6nieuw

VAN VLEESCHHOUWERIJ NAAR OPTIEKZAAK

Het pand in de Sassenstraat kent een rijke geschiedenis. Eduard Keizer, geboren in 1870, was een Joodse slager uit Zwolle. Zijn vader, Manuel Keizer (1829-1914), was de zoon van een koopman en was zelf ook slager geworden. Eduard begon de slagerij in de Sassenstraat op de hoek bij de Schoutensteeg. Zijn zoon, Emmanuel Keizer, zou het beroep van slager overnemen. Nog steeds kunt u 'HOLLANDSCHE VLEESCHHOUWERIJ' in tradioneel hout op de gevel zien staan;

 

 

Familie Keizer voor hun slager in de Sassenstraat
Familie Keizer voor hun slager in de Sassenstraat
file-26_corr

Na een aantal andere bezettingen vestigde Tijs zich begin 2017 met zijn optiekzaak. Na een grote renovatie heeft het pand ook in het interieur de rijke uitstraling gekregen die het verdient. U kunt altijd vrijblijvend een kijkje nemen of een afspraak maken. Of het is voor een persoonlijk advies, een uitgebreide oogmeting of gewoon voor een leuk gesprek.. U bent van harte welkom!